SEBES & BISSELING

Het Sebes & bisseling Team

Ons team bestaat uit gedreven literair agenten en medewerkers met een bewezen staat van dienst in het nationale en internationale boekenvak. De auteurs en hun boeken staan bij ons op de eerste plaats.

Paul
Sebes

Paul Sebes richtte het agentschap in 1998 op. Hij houdt zich bezig met de vertegenwoordiging van Europese auteurs over de hele wereld, en Amerikaanse en Britse auteurs in Noord-Europa. Sinds 2021 geeft hij ook leiding aan Sebes & Bisseling Scandinavia.

Willem
Bisseling

Willem Bisseling werkt sinds 2006 bij het agentschap en is sinds 2016 mede-eigenaar. Hij vertegenwoordigt Nederlandse auteurs en Amerikaanse en Britse agenten en uitgevers in Nederland en Scandinavië.

Charlotte
van Arnhem

Charlotte van Arnhem is agent-assistent en werkt sinds 2019 bij Sebes & Bisseling. Ze studeerde Engelse Taal & Cultuur en Psychologie en volgde de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam.

Christiaan
Boesenach

Christiaan Boesenach is junior agent. Hij werkt sinds 2017 bij het agentschap, waar hij zowel Nederlandse auteurs vertegenwoordigt als Britse, Amerikaanse en Scandinavische cliënten. Hij studeerde Nederlandse Taal & Cultuur en Filosofie en voltooide de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam.

Rita
van Elst

Rita van Elst is sinds 2010 werkzaam bij het agentschap. Zij doet de boekhouding en is verantwoordelijk voor de royalty-administratie.

Lester George
Hekking

Lester George Hekking werkt sinds 2009 bij het agentschap en is vicepresident van Sebes & Bisseling Literary Agency. Hij is verantwoordelijk voor alle Britse en Amerikaanse kinder-, jeugd- en YA-boeken. Daarnaast is hij hoofd van de contractadministratie.

Rik
Kleuver

Rik Kleuver is literair agent en werkt vanaf 2016 bij het agentschap. Hij vertegenwoordigt vooral Europese, Amerikaanse en Britse auteurs in Noord-Europa. Hij is op zoek naar non-fictie in alle genres en literaire fictie.

Jeanine
Langenberg

Jeanine Langenberg begon haar carrière bij Sebes & Bisseling in 2008. Zij richt zich volledig op de vertegenwoordiging van Amerikaanse en Britse agenten en uitgevers in Nederland en Scandinavië.

Yselle
van der Maas

Yselle van der Maas is assistent bij de contractadministratie en werkt sinds 2019 bij het agentschap. Ze studeerde Engelse Taal & Cultuur aan de Universiteit Leiden en volgde de master Literature Today aan de Universiteit Utrecht.

Stéphanie
Nooteboom

Stéphanie Nooteboom werkt sinds juni 2014 bij het agentschap als literair agent en vertegenwoordigt Britse, Australische en Amerikaanse auteurs namens hun primaire agent of uitgever. Daarnaast houdt zij zich bezig met contractadministratie.

Floor
Overmars

Floor Overmars heeft een groot deel van haar carriere gewerkt als journalist en is nog steeds eindredacteur voor de VARAgids. Sinds 2017 versterkt ze het team als primair agent en richt zich daarbij volledig op Nederlandse en Vlaamse auteurs.

Willem
Pije

Willem Pije werkte sinds 2015 in verschillende functies bij het agentschap en is nu actief als redacteur, meelezer en vertaler.