SEBES & BISSELING

Het Sebes & bisseling Team

Ons team bestaat uit gedreven literair agenten en medewerkers met een bewezen staat van dienst in het nationale en internationale boekenvak. De auteurs en hun boeken staan bij ons op de eerste plaats.


Literair Agent

Paul
Sebes

Paul Sebes richtte het agentschap op. Hij houdt zich bezig met de vertegenwoordiging van Nederlandse, Scandinavische en Engelstalige auteurs over de hele wereld, en Amerikaanse en Britse agenten en uitgevers in Noord-Europa. Hij geeft ook leiding aan Sebes & Bisseling Scandinavia en aan Sebes & Bisseling UK.


Literair Agent

Willem
Bisseling

Willem Bisseling is literair agent en mede-eigenaar van S&B. Hij vertegenwoordigt Nederlandse auteurs en Amerikaanse en Britse agenten en uitgevers in Nederland en Scandinavië.


Literair Agent

Vere
bank

Vere Bank is literair agent. Samen met Lester Hekking vertegenwoordigt ze voornamelijk Britse en Amerikaanse kinder-, jeugd- en YA-boeken. Hiernaast ondersteunt ze de contractadministratie. Ze studeerde Engelse Taal & Cultuur aan de Universiteit Leiden en behaalde de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam. 


Literair Agent

Christiaan
Boesenach

Christiaan Boesenach vertegenwoordigt Nederlandse, Britse, Amerikaanse en Scandinavische cliënten. Hij studeerde Nederlandse Taal & Cultuur en Filosofie en voltooide de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam.


finance & administratie

Rita
van Elst

Rita van Elst doet de boekhouding en is verantwoordelijk voor de royalty-administratie.


Literair Agent

Lester George
Hekking

Lester George Hekking is vicepresident van Sebes & Bisseling Literary Agency. Hij is verantwoordelijk voor alle Britse en Amerikaanse kinder-, jeugd- en YA-boeken. Daarnaast is hij hoofd van de contractadministratie.

_MG_0961cc


finance & administratie

Dave de jong

Dave de Jong werkt bij het agentschap ter assistentie van de boekhouding- en royalty-administratie. Inmiddels ondersteunt hij tevens bij de contractenadministratie van Sebes & Bisseling en Sebes & Bisseling Scandinavia. 


Literair Agent

haico kaashoek

Haico Kaashoek groeide op in California. Hij begon als stagiair bij Sebes & Bisseling, en werkt nu als literair agent in het Londense kantoor. Hij behaalde BA’s in English Literature en Philosophy en een MA in Comparative Literature.

Haico woont en werkt in Londen.


redactie

MATTHEW KEELEY

Matt Keeley is freelance redacteur voor Sebes & Bisseling. Hij heeft een BA van Boston College en een certificaat van de Columbia Publishing Course. Daarvoor werkte hij als literair scout en als public relations-professional.

Matt woont en werkt in Massachusetts, USA.


Literair Agent

rik kleuver

Rik Kleuver vertegenwoordigt vooral Europese, Amerikaanse en Britse auteurs in Noord-Europa. Hij is op zoek naar non-fictie in alle genres en literaire fictie.


Literair Agent

jeanine langenberg

Jeanine Langenberg vertegenwoordigt Amerikaanse, Britse, Canadese en Australische agenten en uitgevers in Nederland en Scandinavië.

literair vertaler

elizabeth de noma

Elizabeth DeNoma is Sebes & Bisseling’s huisvertaler van Scandinavische talen sinds de oprichting van de Scandinavische tak van het bedrijf. Ze heeft een doctoraat in Scandinavische talen en literatuur van de Universiteit van Washington en was de ontvanger van talrijke beurzen en prijzen, waaronder een Fulbright Scholarship. Ze biedt ook advies op het gebied van internationale publicaties en redactionele diensten.

Elizabeth woont en werkt in Seattle, Washington, USA.

AGent assistent

fatiha panjwani

Fatiha Panjwani begon als stagiair bij het agentschap en is op dit moment werkzaam als assistent voor Willem Bisseling. Daarnaast ondersteunt zij de contracten-administratie. Ze studeerde Literary and Cultural Analysis en voltooide de master Redacteur /editor, beide aan de Universiteit van Amsterdam.

redactie

Willem Pije

Willem Pije schrijft voornamelijk manuscriptbeoordelingen en leesverslagen.

 


management support

Liesbeth Ramondt

Liesbeth Ramondt werkt als ondersteuning van het management team bij Sebes & Bisseling. Ze werkte gedurende 21 jaar in Zuid-Oost Azië, Australië en Frankrijk in uiteenlopende managementfuncties, bij een reclamebureau en vanuit passie als zwemcoach voor kinderen met een beperking. 


redactie

pär sjölinder

Pär houdt Scandinavische markt in de gaten voor Sebes & Bisseling. Hij heeft een master in literatuur, een diploma in publishing, en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het boekenvak. 

Pär woont en werkt in Stockholm en in Vikarbyn, Zweden.


AGent assistent

LÁSZLÓ SZÁNTÓ

László Szántó is werkzaam als assistent bij het agentschap. Hij assisteert het team van S&B UK en S&B Scandinavia met verscheidene taken. Aan de Universiteit van Amsterdam studeert hij Filosofie.

 


Marketing & Social Media

Gideon Tailleur

Gideon Tailleur is de marketing manager binnen het team van S&B en is verantwoordelijk voor social media. Zo worden Facebook, Instagram, LinkedIn en YouTube regelmatig voorzien van nieuwe content. Houd deze kanalen daarom goed in de gaten! 


Literair Agent

Marit Versantvoort

Marit Versantvoort is werkzaam bij het agentschap als literair agent en vertegenwoordigt Nederlandse en internationale auteurs. Marit studeerde Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam en voltooide hier tevens de master Redacteur/editor.


agent Assistent

Jan Douwe Westhoeve

Jan Douwe Westhoeve werkt voor het agentschap als assistent. Hij studeerde geschiedenis en Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden en liep stage bij de redactie fictie van uitgeverij De Bezige Bij. Hij werkte als freelance redacteur, en als eindredacteur bij literair-wetenschappelijk tijdschrift Vooys.