SEBES & BISSELING

Het Sebes & bisseling Team

Ons team bestaat uit gedreven literair agenten en medewerkers met een bewezen staat van dienst in het nationale en internationale boekenvak. De auteurs en hun boeken staan bij ons op de eerste plaats.

Paul
Sebes

Paul Sebes richtte het agentschap in 1998 op. Hij houdt zich bezig met de vertegenwoordiging van Nederlandse, Scandinavische en Engelstalige auteurs over de hele wereld, en Amerikaanse en Britse agenten en uitgevers in Noord-Europa. Sinds 2021 geeft hij ook leiding aan Sebes & Bisseling Scandinavia en aan Sebes & Bisseling UK.

Willem
Bisseling

Willem Bisseling werkt sinds 2006 bij het agentschap en is sinds 2016 mede-eigenaar. Hij vertegenwoordigt Nederlandse auteurs en Amerikaanse en Britse agenten en uitgevers in Nederland en Scandinavië.

Vere
bank

Vere Bank begon in 2022 bij het agentschap en is nu junior agent. Samen met Lester Hekking vertegenwoordigt ze voornamelijk Britse en Amerikaanse kinder-, jeugd- en YA-boeken. Hiernaast ondersteunt ze de contractadministratie. Ze studeerde Engelse Taal & Cultuur aan de Universiteit Leiden en behaalde de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam. 

Christiaan
Boesenach

Christiaan Boesenach is agent. Hij werkt sinds 2017 bij het agentschap, waar hij zowel Nederlandse auteurs vertegenwoordigt als Britse, Amerikaanse en Scandinavische cliënten. Hij studeerde Nederlandse Taal & Cultuur en Filosofie en voltooide de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam.

Rita
van Elst

Rita van Elst is sinds 2010 werkzaam bij het agentschap. Zij doet de boekhouding en is verantwoordelijk voor de royalty-administratie.

Lester George
Hekking

Lester George Hekking werkt sinds 2009 bij het agentschap en is vicepresident van Sebes & Bisseling Literary Agency. Hij is verantwoordelijk voor alle Britse en Amerikaanse kinder-, jeugd- en YA-boeken. Daarnaast is hij hoofd van de contractadministratie.

_MG_0961cc

Dave de jong

Dave de Jong werkt sinds 2021 bij het agentschap ter assistentie van de boekhouding- en royalty-administratie. Inmiddels ondersteunt hij tevens bij de contractenadministratie van Sebes & Bisseling en Sebes & Bisseling Scandinavia. 

haico kaashoek

Haico Kaashoek groeide op in California. Hij begon in 2015 als stagiair bij Sebes & Bisseling, en assisteert nu Paul, Jeanine en Rik in het Londense kantoor. Hij behaalde BA’s in English Literature en Philosophy en een MA in Comparative Literature.

Haico woont en werkt in London.

MATTHEW KEELEY

Matt Keeley begon in 2021 als freelance redacteur voor Sebes & Bisseling. Hij heeft een BA van Boston College en een certificaat van de Columbia Publishing Course. Daarvoor werkte hij als literair scout en als public relations-professional.

Matt woont en werkt in Massachusetts, USA.

rik kleuver

Rik Kleuver is literair agent en werkt sinds 2016 bij het agentschap. Hij vertegenwoordigt vooral Europese, Amerikaanse en Britse auteurs in Noord-Europa. Hij is op zoek naar non-fictie in alle genres en literaire fictie.

jeanine langenberg

Jeanine Langenberg begon haar carrière bij Sebes & Bisseling in 2008. Zij richt zich volledig op de vertegenwoordiging van Amerikaanse en Britse agenten en uitgevers in Nederland en Scandinavië.

elizabeth de noma

Elizabeth DeNoma is Sebes & Bisseling’s huisvertaler van Scandinavische talen sinds de oprichting van de Scandinavische tak van het bedrijf in 2020. Ze heeft een doctoraat in Scandinavische talen en literatuur van de Universiteit van Washington en was de ontvanger van talrijke beurzen en prijzen, waaronder een Fulbright Scholarship. Ze biedt ook advies op het gebied van internationale publicaties en redactionele diensten.

Elizabeth woont en werkt in Seattle, Washington, USA.

fatiha panjwani

Fatiha Panjwani begon in 2022 als stagiair bij het agentschap en is op dit moment werkzaam als assistent voor Willem Bisseling. Daarnaast ondersteunt zij de contracten-administratie. Ze studeerde Literary and Cultural Analysis en voltooide de master Redacteur/editor, beide aan de Universiteit van Amsterdam. 

pär sjölinder

Pär houdt vanaf 2020 de Scandinavische markt in de gaten voor Sebes & Bisseling. Hij heeft een master in literatuur, een diploma in publishing, en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het boekenvak. 

Pär woont en werkt in Stockholm en in Vikarbyn, Zweden.

lászló Szántó

László Szántó is sinds 2022 werkzaam als assistent bij het agentschap. Hij assisteert het team van S&B UK en S&B Scandinavia met verscheidene taken. Aan de Universiteit van Amsterdam studeert hij de BA Filosofie.

 

Marit
Versantvoort

Marit Versantvoort is sinds 2022 werkzaam bij het agentschap als junior agent, en begon in 2021 als stagiaire. Ze houdt zich bezig met Nederlandse en internationale auteurs en met contractadministratie. Marit studeerde Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam en voltooide hier tevens de master Redacteur/editor