SEBES & BISSELING

LEESVERSLAG

Schrijven is een teruggetrokken bezigheid die de meeste schrijvers solitair uitvoeren. Na die eerste maanden, jaren van monnikenwerk willen veel schrijvers naar buiten treden – willen ze dat het gelezen wordt, dat het een publiek bereikt. Wat extra hulp bij deze spannende stap is soms niet overbodig en wij kunnen je daarbij helpen.

Wat kunnen wij voor je doen?

Een literair agentschap is altijd op zoek naar nieuw talent. Als een manuscript in de basis sterk is, begeleiden wij bij het verbeteren van de tekst. Helaas zijn er ook veel manuscripten die net wat meer werk nodig hebben. Voor de auteurs die wij niet meteen kunnen begeleiden bieden wij een extra service in de vorm van een leesverslag, waarin we aan de hand van drie overkoepelende verhaalelementen (plot, personage, en stijl) je manuscript uitgebreid bespreken en becommentariëren. De kritiek is streng maar altijd constructief – het is de bedoeling dat je met hernieuwde moed en een duidelijk inzicht weer achter je schrijftafel plaatsneemt om je manuscript te verbeteren.

Wie leest mijn manuscript en schrijft het leesverslag?

De verantwoordelijkheid voor het leesverslag ligt bij Willem Pije, die sinds 2016 met vele journalisten, romanschrijvers, biografen en andere literatoren heeft samengewerkt. Eerst als werknemer van het agentschap, en inmiddels als freelance literair redacteur (maar desalniettemin nauw verbonden met Sebes & Bisseling). Zo was hij onder andere betrokken bij het schrijfproces van De Pizarro’s van Volkskrant-journalist Robert-Jan Friele, de Cliffrock Castle serie van Josephine Rombouts, en Voorbij, voorbij van Clairy Polak.

Wat kost het?

Het standaardtarief voor een leesverslag van ongeveer 2000 woorden, waarbij Willem 100 pagina’s van je manuscript leest, is 800 euro (exclusief BTW). Meer of minder uitgebreide verslagen en redactie op zinsniveau zijn ook mogelijk. Geef je wensen door, en Willem mailt je een offerte.

Afhandeling

Nadat je Willem de opdracht geeft zal Sebes & Bisseling je een factuur sturen. Zodra die factuur betaald is, ontvang je binnen drie weken het leesverslag. Uiteraard is het mogelijk bij onduidelijkheden nog eenmalig feedback te krijgen van Willem.

AANVRAGEN

BEDANKT

Je bericht is verzonden