Willem-Jan Verlinden

De zussen Van Gogh

De zussen Van Gogh is het intrigerende levensverhaal van de drie zussen van Vincent, verteld tegen de achtergrond van een roerige periode in de geschiedenis en gebaseerd op de door hen zelf geschreven brieven en andere familiedocumenten. Het boek bevat een groot aantal brieven en afbeeldingen, waarvan een deel voor het eerst in boekvorm verschijnt. 

“Verlinden schetst een panoramisch tijdsbeeld, maar bovenal een breed uitwaaierende familiegeschiedenis, inclusief voorouders en verwanten. En daarin maakt hij Anna, Lies en Wil hoe dan ook zichtbaarder dan ze ooit mochten of konden zijn.”

NRC Handelsblad

De zussen Van Gogh is een meeslepend verhaal dat bijblijft. Het is de liefde die het ‘m doet.”

De Standaard

willem-jan-verlinden

Willem-Jan Verlinden

Willem-Jan Verlinden (1971), werd geboren in Helvoirt, ging naar school in ‘s Hertogenbosch en studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest voor diverse Nederlandse musea en kunstfondsen, heeft hij zich ontwikkeld tot adviseur op het gebied van fondsenwerving. In 2013 schreef hij samen met Kristine Groenhart Hoe ik van Londen houd. Wandelen door het Londen van Vincent van Gogh, dat verscheen bij uitgeverij Athenaeum.

Deel deze pagina

Willem-Jan Verlinden

De zussen Van Gogh