Rick van Leeuwen

John van Loen: over de rooie

In de jaren tachtig en negentig liep op de Nederlandse velden een boomlange spits rond met felrood haar, wat hem bijnamen opleverde als De Vuurtoren en Lantaarnpaal. Een atypische en veelbesproken voetballer op wie supporters graag hun frustraties botvierden. Van spreekkoren in het stadion tot zelfs doodsbedreigingen aan huis. A man people love to hate. Maar De Vuurtoren bleef altijd overeind.
John van Loen (1965) was een prijzenpakker en bekerfenomeen, die speelde voor FC Utrecht, Roda JC, Anderlecht, Ajax, Feyenoord en Sanfrecce Hiroshima. Onder trainers als Van Hanegem, Van Gaal, De Mos en Beenhakker. Van Loen maakte ook deel uit van de Oranjeselectie tijdens het WK ’90.

mQQE8Dtw_400x400

Rick van Leeuwen

Rick van Leeuwen is een verhalenschrijver met een achtergrond als allround tekstschrijver, (bedrijfs)journalist, copywriter én prozaschrijver. Een verhalenschrijver met journalistieke inborst, die inbeeldingsvermogen en schrijfvaardigheid aan elkaar verbindt. Als allround tekstschrijver werkte hij ruim tien jaar voor een toonaangevend pr-bureau.Als prozaschrijver publiceerde hij een roman en talloze korte verhalen, wat alles zegt over zijn passie voor storytelling. Hij kan als geen ander in de huid kruipen van een personage en heeft de verteltechnieken in huis om in de taal van dat personage de gewenste doelgroep aan te spreken. Als een kameleon kan hij elke gedaante aannemen in alle omgevingen.Eerder schreef Van Leeuwen al een boek over voetballer Sjaak Polak.

Deel deze pagina

Rick van Leeuwen

John van Loen: over de rooie