Merijn Tinga

Plastic soup surfer

‘Plastic Soup Surfer’ is het bijzondere verhaal van bioloog en kunstenaar Merijn Tinga, die in actie komt om aandacht te vragen voor het wereldwijde plasticprobleem. Zo surft hij langs de Nederlandse Noordzeekust op een kitesurfboard en peddelt hij de Rijn af op een supboard, beide gemaakt van plastic zwerfafval.
Zijn opmerkelijke reis, begonnen op het strand van Noordwijk, mondt uit in een strijd tegen het hele systeem, van de politiek tot het bedrijfsleven. Zijn verhaal, vol hoogte- en dieptepunten, toont aan dat iedereen het verschil kan maken: dankzij Merijn komt er per 1 juli 2021 statiegeld op kleine plastic flesjes.

Fotografie: Eelkje Colmjon
Eelk.nl

Merijn Tinga

Beeldend kunstenaar Merijn Tinga onderneemt als Plastic Soup Surfer spectaculaire acties om aandacht te vragen voor de problemen die veroorzaakt worden door plastic zwerfafval. Merijn houdt zich vooral bezig met het beïnvloeden van beleidsmakers, consumenten en bedrijven. Met zijn uniek in de wereld opgestelde ‘desbewustzijnsexploot’ wijst hij de CEO’s van de verpakkende industrie op hun verantwoordelijkheid in deze milieuramp.Het verhaal van Merijn Tinga toont dat je succesvol stappen kan zetten die passen bij je eigen (duurzame) waarden of die van het bedrijf. Hij neemt de toeschouwers mee aan de hand van zijn expedities en campagnes. Maar ook door inhoudelijke vragen over plastic recycling en vervuiling met betrekking tot de consument, politiek of bedrijfsniveau.

Deel deze pagina

Merijn Tinga

Plastic soup surfer