Lot Vekemans

De verdwenene

Onhandig hadden ze elkaar in de luchthaven de hand geschud, Simon en zijn neef. Een onzekere puber met te lange armen en een beginnend baardje. Zijn radeloze moeder had plots gebeld en bij haar naar Canada geëmigreerde broer aangedrongen hem ‘voor een tijdje’ op te nemen. Simons gemompelde ‘Laat hem maar komen’ bleek al snel een fout. 

Net als in haar toneelstukken geeft Lot Vekemans in haar tweede roman een inkijk in de donkere kamers van de menselijke ziel, door op zoek te gaan naar de verborgen drijfveren achter ons dagelijks doen en laten.

Auteursfoto: Irwan Droog

*****

“Dankzij het dwingend perspectief in deze roman, die krachtige dialogen biedt van personages die elkaar nauwelijks leren kennen, ga je dingen normaal vinden die dat niet zijn. ”
– NRC

*****

“Een ijzersterk familiedrama dat zowel spannend als ontroerend is.”
– VPRO Gids

*****

“Met mooie omtrekkende bewegingen en feilloze precisie schetst Vekemans de introverte, dood-eenzame bijna-vijftiger.”
Noordhollands Dagblad
Auteursfoto-CREDIT_ Irwan Droog-min-min (1)

Lot Vekemans

Lot Vekemans (Oss, 1965) studeerde Sociale Geografie, en volgde daarna een opleiding aan de schrijversvakschool ’t Colofon in Amsterdam. Sinds 1995 schrijft ze toneelteksten. Haar werk is in tweeëntwintig talen vertaald en in meer dan vijfendertig landen opgevoerd, van China tot de Verenigde Staten en van Duitsland tot Uruguay. Haar bekroonde stuk Gif maakt sinds 2009 een internationale tour met ruim tachtig verschillende vertoningen wereldwijd. Ze is de meest opgevoerde Nederlandse toneelschrijver in het buitenland. Haar debuutroman Een bruidsjurk uit Warschau ontving een nominatie voor de Anton Wachterprijs en is in meerdere talen vertaald. De verdwenene is haar tweede roman.

Deel deze pagina

Lot Vekemans

De verdwenene