Liselotte van Leest

De zaak Marietje Kessels

Als cultuurhistoricus en (reis)journalist weet Liselotte van Leest hoe ze taaie historische bronnen tot een aantrekkelijk verhaal kan omtoveren. In haar boek DE ZAAK MARIETJE KESSELS weet Liselotte van Leest de lezer te grijpen en een meeslepende reconstructie te presenteren rondom de nog steeds onopgeloste moord op Marietje Kessels van inmiddels meer dan een eeuw oud.

Van Leest dook voor haar boek in de archieven en onderzocht alle aspecten van de zaak. Ze stuitte op verschillende bewijzen die tegenstrijdige belangen aantonen, wat laat zien dat niet iedereen binnen justitie erop gebrand was de waarheid boven tafel te krijgen.

Liselotte

Liselotte van Leest

Liselotte van Leest iscultuurhistoricus (MA), (reis)journalist, schrijver en reisfotograaf.Al tien jaar schrijft zij voor verschillende magazines, van onder andere uitgeverij Sanoma en DSV Media. In het afgelopen decennium heeft Liselotte van Leest onderzoek gedaan naar en geschreven over diverse onderwerpen. Ze creëerde talloze producties, als (reis)reportages, interviews, (web)artikelen en columns.

Deel deze pagina

Liselotte van Leest

De zaak Marietje Kessels