Josephine Rombouts

Het gevaar van Cliffrock Castle

Josephine verlaat huis en haard om een nieuw leven op te bouwen als huishoudster op een kasteel in de Schotse Hooglanden. Het lijkt Downton Abbey in de eenentwintigste eeuw wel. Uiteindelijk besluit Josephine haar ervaringen op te schrijven, wat resulteert in de geweldige Cliffrock Castle reeks. Inmiddels is boek nummer vier uit, waar intimiteit, lust en verlangen centraal staan.

Foto: Katja Poelwijk

“Rombouts beschrijft prachtig de omgangsvormen, de beleefdheid en de spanning die daaronder zit. Het is smullen.”
– De Wereld Draait Door

“Dat is het mooie van de Cliffrock-reeks: je kunt de boeken oppervlakkig lezen als een reeks kostelijke anekdotes over earl grey zonder melk, linnengoed ter waarde van een auto en tapijtstaaltjes in 300 tinten wit. Maar je kunt ze ook lezen als een Jane Austen-achtige sociale komedie over het dagelijks leven in een afgelegen Schots dorp waar de feodale verhoudingen nog springlevend zijn, en waar je als buienstander onherroepelijk ten prooi valt aan sociale paranoia.” 
– Katja de Bruin, VPRO Gids

5f0e9_135992_Rombouts_Josephine-184x230

Josephine Rombouts

Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands. Vijf jaar woonde ze met haar gezin in de Schotse Hooglanden, waar ze op een kasteel werkte. Tegenwoordig schrijft ze boeken en artikelen, onder meer voor NRC Handelsblad, geeft ze lezingen en geniet ze van het leven aan de Zeeuwse kust.

Deel deze pagina

Josephine Rombouts

Het gevaar van Cliffrock Castle