Daan Faber

Smaakspoken

Puck is negen jaar en woont samen met haar vader, chef Maro, boven zijn populaire restaurant. Na het overlijden van haar moeder leven ze er nu met zijn tweetjes. Puck mist haar moeder verschrikkelijk en haar vader is altijd druk aan het werk. Ze wil niets liever dan hem helpen, maar hij vindt haar nog te jong, want ‘goed proeven moet je leren’.

Als ze op een avond dit verdriet deelt met haar kat, komt de eerste van zeven Smaakspoken op bezoek. Deze kleurrijke figuren – zout, pittig, zuur, vet, umami, bitter en zoet – ontvoeren Puck naar hun werelden. Ze leren haar daar alles over hun unieke krachten. Maar kunnen zij Puck zo goed leren proeven, dat ze Maro eindelijk mag helpen in zijn keuken?

Illustraties door Jose Luis Garcia Lechner

“Smaakspoken vind ik oprecht een pareltje. Het gedeelte van de smaken, smaakbeleving en proeven is geweldig, en Smaakspoken weet dit gegeven prachtig te vervlechten met een integer familieverhaal dat raakt. De illustraties zijn prachtig erbij en maken dit tot een uniek geheel. Het verrijkt, ontroert en is een boek zoals er niet was.”

– stoerleesvoer.nl

Naast lezen kook ik ook heel graag en mijn zoontje vindt het fantastisch om dan te helpen. Door dit verhaal merk ik dat hij meer na is ga denken over smaken. De schrijfstijl van Daan Faber is kindvriendelijk, aanstekelijk en ontzettend vlot en prettig. De illustraties van José Luis Garcia Lechner maken van dit boek een compleet plaatje en laten het verhaal van Puck en de Smaakspoken helemaal tot leven komen.”

– Lezersrecensie op libris.nl

daan_faber

Daan Faber

Daan Faber werkte na zijn rechtenstudie als copywriter voordat hij in 2006 met twee vrienden het onafhankelijke voedingsmerk Mister Kitchen begon. Voor kookboeken en bladen reist Daan Faber met Mister Kitchen de hele wereld over. Ook organiseren ze het foodfestival Het Weekend van de Rollende Keukens in Amsterdam. Smaakspoken is zijn debuut als schrijver.

Deel deze pagina

Daan Faber

Smaakspoken