Chris Polanen

Centaur

Tien jaar na de staatsgreep verkeert Suriname in een crisis. Student Gili heeft het gevoel dat zijn leven stilstaat.Hij droomt van een grote liefde en studeren in Nederland. Van zijn vader, een populaire politicus en playboy die niet omkijkt naar zijn kinderen, hoeft hij niets te verwachten. Zijn enige kans: als springruiter met de oude hengst Norbert meedoen aan een wedstrijd om met het prijzengeld de studie te kunnen betalen. 

Centaur is een onvergetelijk en wervelend verhaal over volwassen worden en over hoe complex liefde en verlies kunnen zijn.

“Een zinderend verhaal dat je overrompelt en meesleurt naar een streek vol Caribische dromen en bedwelmende verlangens.”

Murat Isik

“Een fascinerend, groots boek.”

Gijs Groenteman bij Kunststof, NPO Radio 1

“Met zijn nieuwe roman bevestigt Chris Polanen op overtuigende wijze zijn schrijverstalent. Op meesterlijke wijze vertelt Polanen het bijzondere verhaal. Centaur verdient een groot lezerspubliek.

Alles over boeken en schrijvers

68_87

Chris Polanen

Chris Polanen (1963) is dierenarts in Amsterdam-Zuidoost. De in Suriname geboren en getogen auteur kwam op twintigjarige leeftijd naar Nederland en begon te schrijven om met zijn heimwee naar Suriname om te gaan. Hij schrijft columns en korte verhalen die zowel in Suriname als in Nederland verschijnen, recent onder meer in bloemlezing AfroLit. In 2017 verscheen zijn debuutroman Waterjager. Centaur is zijn tweede roman.

Deel deze pagina

Chris Polanen

Centaur